Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noord-Brabant

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Noord-Brabant kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je in detail de totale kosten en het rendement van de uitgezochte maatregelen. Het rapport is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een energierapport met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel check je het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Noord-Brabant die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het document wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noord-Brabant (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan bevat een weergaven van verschillende vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele energie-specialist. Gediplomeerde energieadviseurs vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om diverse offertes op te vragen van gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Noord-Brabant.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke investeringen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel toont het rapport informatie zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Noord-Brabant laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Noord-Brabant vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale vakman. Het is raadzaam om een adviseur uit de omgeving te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder bieden we adresgegevens van betrouwbare vakmensen die werken in de Provincie Noord-Brabant. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Bekijk specialisten in Altena, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal, Rucphen, Halderberge, Moerdijk, Breda, Etten-Leur, Zundert, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Waalwijk, Loon op Zand, s-Hertogenbosch, Heusden, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Bernheze, Maashorst, Gemert-Bakel, Boekel, Land van Cuijk, Meierijstad, Veldhoven, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Bergeijk, Waalre, Heeze-Leende, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, Oirschot, Son en Breugel, Helmond, Someren, Asten, Laarbeek, Deurne en Cranendonck.


Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noord-Brabant met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids check je de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over kruipruimte isolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Noord-Brabant

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.