Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Steenbergen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Steenbergen is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en deelt waar de kansen liggen. Het energieadvies is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan onderzoek je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de populaire woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een maatwerkrapport met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Steenbergen die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-steenbergen

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke specialist. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Steenbergen (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport helpt je op weg met diverse maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PUR en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een neutrale energie-expert. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om enkele offertes te ontvangen van gediplomeerde experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van opties die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Steenbergen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur komt thuis langs en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen vind je kenmerken zoals de geschatte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Steenbergen laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Steenbergen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de omgeving te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel delen we contactgegevens van mogelijke energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Steenbergen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Steenbergen

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Steenbergen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids delen wij de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over bodem isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Steenbergen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1930,00€120,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12150,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5315,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3220,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€43,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,45€6,10 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Steenbergen is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Steenbergen: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Eneco & Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.800 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Steenbergen laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.150 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 tot €450,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Steenbergen. Bijgaand verstrekken we een lijstje met belangrijke en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Steenbergen!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Steenbergen: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Steenbergen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje bespreken we praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Steenbergen.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan ramen, vloer, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Steenbergen heeft mogelijk verschillende lokale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Steenbergen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Steenbergen opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hulst, Bergen op Zoom en Tholen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Steenbergen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Steenbergen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Steenbergen?

Het energie maatwerkadvies Steenbergen is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €205,00 tot wel €345,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €235,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Steenbergen op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Steenbergen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie