Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw-Vossemeer

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw-Vossemeer is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke investeringen passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In de aanbevelingen delen ze grondig de kosten en baten van de geselecteerde woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp lees je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nieuw-Vossemeer die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-vossemeer

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze vakman analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige adviseur. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw-Vossemeer (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies biedt een lijst met verschillende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van buitenmuren met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Erkende adviesbedrijven check je op het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om diverse offertes te vragen van deskundige adviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw-Vossemeer.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur bezoekt je aan huis en berekent welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals de kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw-Vossemeer laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nieuw-Vossemeer vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren maatwerkadviseur. Het is slim om een energie-specialist uit de regio te selecteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand check je adres-informatie van erkende maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Steenbergen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Nieuw-Vossemeer

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw-Vossemeer die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder check je de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen installeren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Nieuw-Vossemeer

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3425,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5620,00€795,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5325,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3085,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€465,00€46,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €28,50€28,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Nieuw-Vossemeer is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder behandelen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Nieuw-Vossemeer: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Eneco of Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Nieuw-Vossemeer laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.750 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €225,00 – €550,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Nieuw-Vossemeer. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijst met handige en goedkope maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Nieuw-Vossemeer!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Nieuw-Vossemeer: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nieuw-Vossemeer

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw-Vossemeer.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van wanden, gevel, dak, vloer, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Steenbergen heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Steenbergen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Nieuw-Vossemeer opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Lepelstraat, Poortvliet en Dinteloord).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Steenbergen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Nieuw-Vossemeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw-Vossemeer?

Dit energie maatwerkadvies Nieuw-Vossemeer is een adviesrapport inclusief suggesties voor het duurzamer maken van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met huistype, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot en met €290,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw-Vossemeer te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Nieuw-Vossemeer voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie