Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lepelstraat

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Lepelstraat geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en onderzoekt de diverse opties. Het rapport geeft inzicht in welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies check je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een advies met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze krijg je inzicht in de minimale prijzen, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Lepelstraat die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lepelstraat

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In het rapport wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde energie-expert. Professionele en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lepelstraat (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale maatwerk adviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om enkele offertes aan te vragen van deskundige experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lepelstraat.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en onderbouwt welke opties aan te bevelen zijn. Kort daarop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lepelstraat laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Lepelstraat vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder behandelen we naam + adresgegevens van erkende adviesbedrijven die actief zijn in de gemeente Bergen op Zoom. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Lepelstraat

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lepelstraat met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder vind je de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over kruipruimte isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Lepelstraat

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk meer info over isolatie)€4270,00€435,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12025,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5100,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2965,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€45,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Lepelstraat is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder behandelen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lepelstraat: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall of Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Delta. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.650 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Lepelstraat bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 t/m €375,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Lepelstraat. Onderstaand lees je een schema met impactvolle en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Lepelstraat!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Lepelstraat: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Lepelstraat

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder lees je praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Lepelstraat.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, ramen, dak, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Bergen op Zoom heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen op Zoom zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Lepelstraat vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Putte, Dinteloord en De Heen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen op Zoom.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Lepelstraat

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lepelstraat?

Een energie maatwerkadvies Lepelstraat is een besparingsplan met concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €245,00 t/m €305,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lepelstraat te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Lepelstraat voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie