Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dinteloord

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Dinteloord zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bekijkt waar de kansen liggen. Het rapport laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het plan beschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is geschikt voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de geraamde kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Dinteloord die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dinteloord

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verminderen. In het document wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze expert loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome vakman. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dinteloord (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geef je inzicht in verschillende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Ervaren vakmensen vind je op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om enkele offertes te ontvangen van neutrale adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform word je geleid naar een advies met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Dinteloord.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau komt langs en checkt welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verstuurt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Dinteloord laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Dinteloord vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde vakman. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de buurt te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand bieden we namen en adressen van mogelijk interessante vakmensen die actief zijn in de gemeente Steenbergen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Dinteloord

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dinteloord met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids vind je de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuurisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Dinteloord

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1630,00€305,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10075,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4680,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3140,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€54,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Dinteloord is een minimale vereiste. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand vind je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dinteloord: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Engie, Essent en Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €5.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Dinteloord laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.050 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 tot €550,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Dinteloord. Onderstaand delen wij een lijstje met krachtige en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Dinteloord!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Dinteloord: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Dinteloord

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bespreken we bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Dinteloord.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Steenbergen heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Steenbergen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Dinteloord vergelijken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. De Heen, Sint Philipsland en Halsteren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Steenbergen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Dinteloord

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dinteloord?

Dit energie maatwerkadvies Dinteloord is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €230,00 tot wel €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €230,00. Het is verstandig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Dinteloord te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Dinteloord voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie