Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Halsteren

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Halsteren kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en deelt wat de opties zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze nauwkeurig de kosten en het rendement van de populaire investeringsopties. Het plan is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een advies met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Halsteren die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-halsteren

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om kennis te maken. Deze vakman doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende energiedeskundige. Deskundige en neutrale energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Halsteren (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatie van gevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele adviseur. Erkende vakmensen kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is beter om diverse offertes te zoeken van ervaren maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een advies met maatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Halsteren.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke opties hun doel goed bereiken. Op basis hiervan ontvang je een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze eigenschappen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Halsteren laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Halsteren vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde specialist. Het is aan te bevelen om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder delen we gegevens van mogelijk interessante energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Bergen op Zoom. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Halsteren

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Halsteren waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder bespreken we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over isolatieglas.

Het comfort van een energiezuinige woning in Halsteren

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk hier meer info)€4520,00€410,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11925,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4885,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2970,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€455,00€57,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,50€31,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Halsteren is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder check je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Halsteren: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall & Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €4.550 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Halsteren laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.550 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 t/m €550,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Halsteren. Onderstaand delen wij een schema met handige en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Halsteren!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Halsteren: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Halsteren

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand bieden we een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Halsteren.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van gevel, (spouw)muur, dak, ramen, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Bergen op Zoom hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen op Zoom kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Halsteren opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Ossendrecht, Lepelstraat en Putte).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen op Zoom.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Halsteren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Halsteren?

Het energie maatwerkadvies Halsteren is een document met tips en aanbevelingen voor de vergroening van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document biedt per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 – €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Halsteren op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Halsteren voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie