Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Putte

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Putte biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en inspecteert de verschillende optie. Het energieplan geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport tref je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de uitgezochte investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een energierapport met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Putte die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-putte

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te drukken. In het plan wordt grondig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze persoon neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Putte (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan bevat een weergaven van innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met PIR en het toepassen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energie-specialist. Gecertificeerde bedrijven kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes aan te vragen van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een weergave met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Putte.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs komt langs en bekijkt welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Putte laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Putte vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Het is goed om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Woensdrecht. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Putte

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Putte die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand introduceren we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over gevelisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Putte

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1395,00€330,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5140,00€1085,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4725,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3040,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€33,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1100,00€175,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Putte is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand vind je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Putte: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall en Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.550 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Putte laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.150 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 tot €400,00 per element.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Putte. In dit blokje delen wij een lijst met belangrijke en niet al te dure energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Putte!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Putte: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Putte

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen we bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Putte.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Woensdrecht heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Woensdrecht zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Putte opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Hoogerheide, De Heen en Huijbergen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woensdrecht.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Putte

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Putte?

Een energie maatwerkadvies Putte is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit concept plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 – €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €260,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Putte aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Putte voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie