Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Woensdrecht

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Woensdrecht biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke maatregelen passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een advies met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp lees je een kostenbegroting wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Woensdrecht die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-woensdrecht

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verminderen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Woensdrecht (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies bevat een weergaven van diverse verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Deskundige maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te zoeken van neutrale bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Woensdrecht.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert komt thuis langs en zoekt uit welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel lees je informatie zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Woensdrecht laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Woensdrecht vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve energie specialist. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te benaderen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel behandelen we contactgegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Woensdrecht. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Woensdrecht

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Woensdrecht die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids beschrijven we goede energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over gevel isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Woensdrecht

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4455,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4605,00€970,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5325,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3180,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€445,00€49,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €21,25€31,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Woensdrecht is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bieden we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Woensdrecht: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Budget Energie, Engie en Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Woensdrecht laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een extra buffervat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.700 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €165,00 t/m €400,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Woensdrecht. Hieronder vind je een lijstje met doelgerichte en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Woensdrecht!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Woensdrecht: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Woensdrecht

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand onderzoek je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Woensdrecht.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van vloer, ramen, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Woensdrecht hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Woensdrecht kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Woensdrecht vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Terneuzen, Hulst en Steenbergen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woensdrecht.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Woensdrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Woensdrecht?

Het energie maatwerkadvies Woensdrecht is een adviesrapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies komt per maatregel met het budget en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke opties jouw woning verduurzamen. Door middel van dit energieadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €235,00 t/m €300,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €230,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Woensdrecht aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Woensdrecht voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie