Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogerheide

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogerheide biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energierapport laat jouw zien welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze grondig de kosten en baten van de uitgezochte investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hoogerheide die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogerheide

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogerheide (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitenmuren met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve maatwerk adviseur. Gecertificeerde energie adviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om verschillende offertes te zoeken van erkende energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een advies met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hoogerheide.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een adviseur komt bij je thuis en zoekt uit welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop mailt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogerheide laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hoogerheide vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energieadviseur. Het is wijs om een energieadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder tref je adres details van mogelijke energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Woensdrecht. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hoogerheide

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogerheide die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder delen wij de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over woning isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hoogerheide

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1600,00€150,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11875,00€655,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5175,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3035,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€39,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1300,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Hoogerheide is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand noemen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Hoogerheide: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Essent, Eneco, Vattenfall & Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €4.550 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Hoogerheide laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.450 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 – €550,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hoogerheide. In het gedeelte hieronder verstrekken we een weergave met impactvolle en laag geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hoogerheide!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hoogerheide: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hoogerheide

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder vind je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hoogerheide.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van wanden, dak, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Woensdrecht heeft mogelijk verschillende regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Woensdrecht zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hoogerheide gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Kloosterzande, Huijbergen en Walsoorden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woensdrecht.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hoogerheide

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogerheide?

Dit energie maatwerkadvies Hoogerheide is een concept plan met suggesties voor het vergroenen van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €200,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogerheide te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het gebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hoogerheide voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie