Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kloosterzande

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Kloosterzande biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het energieplan bekijk je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de mogelijke maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een verslag met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Kloosterzande die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kloosterzande

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te drukken. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren adviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kloosterzande (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies biedt een lijst met alle maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus check je op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te ontvangen van deskundige adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met maatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Kloosterzande.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Niet veel later mailt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen delen ze details zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kloosterzande laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Kloosterzande vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele specialist. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel delen we adresgegevens van erkende energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hulst. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kloosterzande

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kloosterzande waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder vind je de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over CV-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Kloosterzande

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3600,00€425,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11325,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4550,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2925,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€355,00€32,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €415,00€42,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Kloosterzande is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kloosterzande: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Essent, Engie of Delta, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Kloosterzande laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) kost je circa €3.650 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €180,00 tot €375,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Kloosterzande. Bijgaand vind je daarom een schema met doelgerichte en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Kloosterzande!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Kloosterzande: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Kloosterzande

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder lees je praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Kloosterzande.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, vloer, wanden, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hulst hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kloosterzande opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kuitaart, Walsoorden en Hengstdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Kloosterzande

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kloosterzande?

Het energie maatwerkadvies Kloosterzande is een advies met concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot €335,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €240,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kloosterzande aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kloosterzande voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie