Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kuitaart

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Kuitaart is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies stelt bloot welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies bieden ze uitgebreid de initiële investering en het rendement van de verschillende investeringsopties. Het plan is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een plan met alle investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel vind je het financiële plaatje, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kuitaart die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kuitaart

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale expert op het gebied van energie . Professionele en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kuitaart (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan bevat een weergaven van bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), binnen- of buitengevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Professionele maatwerkadviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes op te zoeken van deskundige adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een lijst met werkzaamheden die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Kuitaart.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs loopt door de woning en checkt welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Op basis hiervan verkrijg je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze aspecten zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Kuitaart laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Kuitaart vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve energieadviseur. Het is verstandig om een energie expert nabij jouw woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel vind je adres-informatie van mogelijk beschikbare bedrijven die actief zijn in de gemeente Hulst. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Kuitaart

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kuitaart die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder delen we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over aardwarmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Kuitaart

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2290,00€180,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11675,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4720,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3035,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€34,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €495,00€38,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Kuitaart is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder ontdek je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kuitaart: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Engie, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Delta, United Consumers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.400 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Kuitaart laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.900 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 t/m €325,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Kuitaart. Onderstaand doorzoek je een overzicht met handige en betaalbare energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Kuitaart!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Kuitaart: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Kuitaart

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand bespreken we een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Kuitaart.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan gevel, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hulst biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Kuitaart bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Koewacht, Hengstdijk en Vogelwaarde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Kuitaart

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kuitaart?

Een energie maatwerkadvies Kuitaart is een advies met verschillende opties voor de vergroening van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel een kostenbegroting en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Via dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €175,00 t/m €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €240,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Kuitaart op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Kuitaart voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie