Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Energie besparen met tochtstrips

Het is een feit, we moeten allemaal onze energieverbruik zo veel mogelijk verminderen om een duurzame toekomst te garanderen. Een van de beste manieren om dit te doen is door het gebruik van tochtstrips. Tochtstrips zijn een kosteneffectieve manier om warmte- en energieverlies door tocht te voorkomen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen de energie-efficiëntie van uw huis aanzienlijk verbeteren. Hieronder volgen enkele manieren waarop tochtstrips je kunnen helpen energie te besparen. Meer tips? Het maatwerkadvies in Ridderkerk, Soest en Roermond geeft je inzicht in de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning!

Een lagere energierekening dankzij tochtstrips
Tochtstrips zorgen ervoor dat er geen warmte van binnen naar buiten wordt verloren. Dit betekent dat je verwarming minder hoeft te werken en je energierekeningen dus lager uitvallen. Ook als het buiten warm is, voorkomen tochtstrips dat de warme lucht uit je huis ontsnapt. Hierdoor hoef je de airconditioning minder vaak te gebruiken en dus ook minder stroom te verbruiken.

Geluidsisolatie
Tochtstrips zijn ook uitstekend voor het isoleren van geluid. Ze zijn zo ontworpen dat ze de geluiden van buitenaf absorberen en voorkomen dat geluiden van binnenuit naar buiten dringen. Dit maakt ze perfect voor huizen die in drukke stadsgebieden liggen of voor mensen die rust en stilte zoeken.

Verbeterde luchtkwaliteit
Tochtstrips voorkomen ook dat luchtverontreinigende stoffen, zoals stof en pollen, je huis binnendringen. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit in je huis sterk verbeterd.

Hoe installeer ik tochtstrips?

Het installeren van tochtstrips is eenvoudig. Allereerst meet je de openingen waar de strips moeten worden geïnstalleerd. Vervolgens knip je de strips in de juiste lengte en plak je ze op de randen van de openingen. Je kunt ook een vakman inschakelen voor het installeren van tochtstrips. Tochtstrips zijn een kosteneffectieve manier om energie te besparen en je verwarmings- en airconditioningsrekeningen te verlagen. Ze voorkomen ook dat warmte verloren gaat en helpen bij het isoleren van geluid en het verbeteren van de luchtkwaliteit in je huis. Als je het installeren van tochtstrips overweegt, raadpleeg dan een vakman om ervoor te zorgen dat alles goed geïnstalleerd wordt. Hieronder vind je in het kort een handig stappenplan:

  1. Zorg ervoor dat je de juiste tochtstrips hebt. Kijk naar de afmetingen van het kozijn en kies de strips die je nodig hebt.
  2. Reinig de onderdelen van het kozijn waar je de tochtstrips wilt installeren. Maak het kozijn goed schoon met een stofzuiger of een doek.
  3. Meet de lengte van de tochtstrips. Knip de strips met een scherp mes op de juiste lengte.
  4. Plaats de tochtstrips in het kozijn. Zorg ervoor dat je de strips stevig in het kozijn drukt.
  5. Controleer of de tochtstrips goed zijn geïnstalleerd. Als dat het geval is, kun je de klus als afgerond beschouwen.

De kosten van tochtstrips

De kosten van tochtstrips voor het dichten van kieren in huis verschillen afhankelijk van het formaat van de kier. Bij de meeste bouwmarkten kun je per meter tochtstrips kopen, meestal tussen de €2,50 en €5,00. Als je veel kieren hebt, kan het voordeliger zijn om een groter aantal strips te kopen, of om een speciale tochtstrip kit te kopen met strips van verschillende maten.

Wat is het verschil tussen tochtstrips en tochtbanden?
Tochtstrips zijn dunne stroken materiaal die worden gebruikt om ruimtes, zoals ramen en deuren, af te dichten tegen luchtstromen. Ze zijn gemaakt van rubbers, vinyl of kunststof. Tochtbanden zijn bredere stukken materiaal die worden gebruikt om lucht en waterdichte afdichtingen te creëren rond ramen en deuren. Ze worden meestal gemaakt van rubbers of kunststoffen.