Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Roermond

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Roermond is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het plan delen ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de populaire energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Roermond die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-roermond

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het document wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve adviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Roermond (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige energie-expert. Betrouwbare energie experts zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om verschillende offertes te ontvangen van deskundige energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een weergave met verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Roermond.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en inspecteert welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel check je bijzonderheden als een kostenbegroting, het rendement en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Roermond laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Roermond vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur uit de omgeving te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder lees je naam + adresgegevens van mogelijke specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Roermond. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Janssen ConsultancySchoolstraat 1146041GVRoermond
Adviesbureau BB&EKruisstraat 116099BKBeegden
K+ AdviesgroepJodenstraat 66101ASEcht
Jacobs IngenieursSperwerstraat 146035GHOspel
Facility & Techniek BureauKijkakkers 86026ERMaarheeze
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Roermond

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Roermond met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder vind je de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Roermond

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3450,00€420,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10775,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5135,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3100,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€48,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €600,00€48,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Roermond is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bieden we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Roermond: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent of Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.100 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Roermond laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.950 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Roermond. In dit blokje delen we daarom een schema met belangrijke en voordelige maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Roermond!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Roermond: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Roermond

Alle woningen in Provincie Limburg moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand delen wij bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Roermond.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, vloer, dak, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Roermond heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Roermond kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Roermond opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Weert, Cranendonck en Maasgouw).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Roermond.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Roermond

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Roermond?

Dit energie maatwerkadvies Roermond is een adviesplan met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies bespreekt per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €270,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Roermond te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Roermond voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een optimale energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie