Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Weert

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Weert is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en verkent de diverse opties. Het energieadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport beschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde duurzame opties. Het energierapport is relevant voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de minimale prijzen, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Weert die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-weert

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde vakman. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Weert (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies bevat een weergaven van bruikbare energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energieadviseur. Geschikte adviesbedrijven kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om diverse offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een weergave met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Weert.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur neemt de woning op en calculeert welke investeringen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel lees je details zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Weert laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Weert vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we adres details van kwalitatieve adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Weert. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AB labelLoenhofstraat 105981SZPanningen
Bouwstudio CoolenSchoutlaan 28 A6002EAWeert
ThyxoEllerveld 66011SVEll
Rob Willemse BouwconsultMaasstraat 60 A5944CEArcen
Volantis Consultants B.V.Villafloraweg 15928SZVenlo
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Weert

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Weert waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder introduceren we de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen laten plaatsen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Weert

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1240,00€260,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5955,00€615,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5095,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3165,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€340,00€52,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1150,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Weert is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Weert: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €6.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Weert bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 – €500,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Weert. In de box hieronder vind je daarom een aantal relevante en interessant geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Weert!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Weert: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Weert

Praktisch alle huis in Provincie Limburg moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand verstrekken we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Weert.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van gevel, ramen, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Weert biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Weert vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Weert aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Beesel, Horst aan de Maas en Cranendonck).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Weert.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Weert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Weert?

Het energie maatwerkadvies Weert is een advies met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de investering en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van woningtype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €175,00 – €325,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €255,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Weert te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Weert voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie