Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Cranendonck

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Cranendonck is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport bekijk je heel specifiek de kosten en baten van de verschillende investeringskeuzes. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een energierapport met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in een kostenbegroting wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Cranendonck die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-cranendonck

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een professionele expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Cranendonck (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan bevat een weergaven van uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. Erkende maatwerkadviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om diverse offertes te ontvangen van deskundige energie adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een schema met maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Cranendonck.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens krijg je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport details zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Cranendonck laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Cranendonck vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Het is aan te bevelen om een expert uit de buurt te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand bieden we naam + adresgegevens van betrouwbare energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Cranendonck. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BOMA BouwadviesNieuwstraat 206019BVWessem
Facility & Techniek BureauKijkakkers 86026ERMaarheeze
Jacobs IngenieursSperwerstraat 146035GHOspel
Daiku B.V.Kessenicherweg 26017AAThorn
ThyxoEllerveld 66011SVEll
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Cranendonck

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Cranendonck waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids kan je aan de slag met de meest interessante maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over zonnestroom opwekken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Cranendonck

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1805,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6660,00€930,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4705,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3085,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€305,00€55,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,05€8,15 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Cranendonck is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder ontdek je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Cranendonck: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, Essent, GreenChoice & United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.800 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Cranendonck bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost je circa €3.500 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 tot €425,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Cranendonck. Bijgaand delen we daarom een lijstje met praktische en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Cranendonck!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Cranendonck: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Cranendonck

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder onderzoek je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Cranendonck.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van wanden, gevel, ramen, vloer, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Cranendonck biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Cranendonck tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Cranendonck vergelijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Horst aan de Maas, Peel en Maas en Nederweert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Cranendonck.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Cranendonck

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Cranendonck?

Het energie maatwerkadvies Cranendonck is een besparingsrapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €245,00 – €300,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €235,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Cranendonck te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Cranendonck voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie