Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nederweert

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Nederweert kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en bestudeert waar de kansen liggen. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het energieplan beschrijven ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de potentiële investeringsopties. Het energieplan is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de investering, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nederweert die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nederweert

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wens je een energiezuinige woning, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele energie-expert. Professionele en bedreven energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nederweert (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport helpt je op weg met alle duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verbeteren van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve energie-specialist. De juiste experts check je op het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes aan te vragen van deskundige maatwerkadviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een schema met opties die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Nederweert.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke werkzaamheden doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport details zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Nederweert laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nederweert vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een betrouwbare energie expert. Het is slim om een energie-specialist uit jouw eigen regio te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand check je naam + adresgegevens van professionele energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Nederweert. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Facility & Techniek BureauKijkakkers 86026ERMaarheeze
Jacobs IngenieursSperwerstraat 146035GHOspel
Janssen ConsultancySchoolstraat 1146041GVRoermond
BOMA BouwadviesNieuwstraat 206019BVWessem
Daiku B.V.Kessenicherweg 26017AAThorn
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nederweert

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nederweert die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids introduceren we de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nederweert

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4230,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6410,00€700,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5115,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3005,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€27,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €405,00€39,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Nederweert is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder tref je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nederweert: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Essent of Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Nederweert laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) kost je circa €4.000 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €230,00 – €550,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Nederweert. Hieronder vind je een overzicht met praktische en goedkope maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Nederweert!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nederweert: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nederweert

Alle woningen in Provincie Limburg moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Nederweert.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van ramen, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Nederweert hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nederweert kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Nederweert gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Peel en Maas, Weert en Roermond).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nederweert.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Nederweert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nederweert?

Een energie maatwerkadvies Nederweert is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €225,00 tot €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €245,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Nederweert te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het appartementencomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nederweert voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie