Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Limburg

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Limburg biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en bekijkt waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies doorzoek je nauwkeurig de kosten en het rendement van de diverse energiebesparende maatregelen. Het energieadvies is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een advies met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per optie toont het rapport de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Limburg die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verminderen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Limburg (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geeft een schema met verschillende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van de gevel en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren energie-specialist. Objectieve maatwerkadviseurs zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te vragen van gekwalificeerde experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Limburg.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist komt langs en rekent uit welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Limburg laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Limburg vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie expert. Het is raadzaam om een specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder lees je gegevens van professionele adviseurs die actief zijn in de Provincie Limburg. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Bekijk specialisten in Bergen Limburg, Venlo, Beesel, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Weert, Nederweert, Roermond, Maasgouw, Roerdalen, Leudal, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Beek, Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen, Voerendaal, Simpelveld, Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Mook en Middelaar en Gennep.


Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Limburg die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids kan je aan de slag met de belangrijkste maatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over energiebesparende maatregelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Limburg

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.