Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beekdaelen

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Beekdaelen geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en zoekt uit waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Beekdaelen die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-beekdaelen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze vakman doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele maatwerkadviseur. Deskundige en objectieve energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beekdaelen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies geef je inzicht in diverse vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Objectieve EPA-adviseurs check je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om diverse offertes te ontvangen van gediplomeerde adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een lijst met maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Beekdaelen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en stelt vast welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen krijg je een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als een kostenbegroting, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Beekdaelen laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Beekdaelen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende expert. Het is aan te bevelen om een expert uit de omgeving te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Beekdaelen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Parkstad Inspecties B.V.Breinderveldweg 116365CMSchinnen
Volta Limburg B.V.Breinderveldweg 56365CMSchinnen
Leon Cremers EngineeringHeerlerweg 1016367ACVoerendaal
Energielabel MertensSchoolstraat 26343CEKlimmen
P.P. SchefferVlasveld 66336WPHulsberg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Beekdaelen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beekdaelen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder delen we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over gevelisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Beekdaelen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1740,00€240,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4800,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3310,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€415,00€58,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €475,00€48,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Beekdaelen is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder delen wij extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Beekdaelen: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, GreenChoice, Eneco & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Beekdaelen kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.150 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 – €400,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Beekdaelen. Hieronder vind je daarom een aantal belangrijke en niet al te dure duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Beekdaelen!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Beekdaelen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Beekdaelen

Bestaande woningen in Provincie Limburg moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje bespreken we up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Beekdaelen.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van ramen, vloer, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Beekdaelen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Beekdaelen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Beekdaelen gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Gulpen-Wittem, Vaals en Voerendaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Beekdaelen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Beekdaelen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beekdaelen?

Dit energie maatwerkadvies Beekdaelen is een plan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Beekdaelen op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Beekdaelen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie