Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vaals

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Vaals is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en bestudeert de verschillende optie. Het rapport verduidelijkt welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies onderschrijven ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een rapport met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de geraamde kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Vaals die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vaals

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verlagen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Vakbekwame en neutrale energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vaals (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan helpt je op weg met innovatieve maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele maatwerkadviseur. Geschikte EPA-adviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om 2 of 3 offertes te zoeken van betrouwbare specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Vaals.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist komt bij je thuis en stelt vast welke maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel bekijk je onderdelen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Vaals laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Vaals vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is wijs om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder bieden we adres-informatie van goede experts die diensten aanbieden in de gemeente Vaals. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Blue Lime B.V.Proost Willemstraat 276231CVMeerssen
GoedKoper-WonenPutweg 106301KLValkenburg
STOA VastgoedadviesSibberkerkstraat 386301AWValkenburg
CSO Adviesbureau voor Milieu-OnderzoekGaetano Martinolaan 506229GSMaastricht
Nelissen BouwadviesLonginastraat 976225ANMaastricht
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Vaals

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vaals waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de meest geschikte maatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over vloerisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Vaals

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1020,00€330,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11050,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4725,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3120,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€395,00€59,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €31,00€33,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Vaals is een slimme investering. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte bieden we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Vaals: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Essent en Delta, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Vaals kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 t/m €325,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Vaals. Hieronder kan je aan de slag met een schema met praktische en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Vaals!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Vaals: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur bekijk het huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Vaals

De meeste panden in Provincie Limburg moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand kan je aan de slag met up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Vaals.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, ramen, vloer, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vaals biedt mogelijk ook diverse regionale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vaals vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Vaals gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Meerssen, Eijsden-Margraten en Valkenburg aan de Geul).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vaals.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Vaals

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vaals?

Dit energie maatwerkadvies Vaals is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot ongeveer €325,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Vaals te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Vaals voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie