Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meerssen

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Meerssen is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het plan laat woningeigenaren zien welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen onderzoek je grondig de kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een rapport met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je het financiële plaatje, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Meerssen die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-meerssen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te drukken. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze vakman bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meerssen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een overzicht met diverse energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke energie-specialist. Betrouwbare adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om enkele offertes op te vragen van onafhankelijke bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een weergave met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Meerssen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en rekent uit welke potentiële maatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later verkrijg je een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze randzaken zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Meerssen laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Meerssen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare specialist. Het is goed om een adviseur uit de omgeving te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we namen en adressen van betrouwbare experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Meerssen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Blue Lime B.V.Proost Willemstraat 276231CVMeerssen
GoedKoper-WonenPutweg 106301KLValkenburg
STOA VastgoedadviesSibberkerkstraat 386301AWValkenburg
CSO Adviesbureau voor Milieu-OnderzoekGaetano Martinolaan 506229GSMaastricht
Nelissen BouwadviesLonginastraat 976225ANMaastricht
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Meerssen

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meerssen die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand noemen we de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over ventileren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Meerssen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1820,00€400,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11050,00€630,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4825,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3260,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€450,00€26,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1300,00€190,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Meerssen is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder noemen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Meerssen: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall, Eneco & United Consumers, Delta, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Meerssen laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost je circa €3.500 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Meerssen. In dit blokje vind je een weergave met belangrijke en goedkope duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Meerssen!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Meerssen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Meerssen

Alle huizen in Provincie Limburg moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand vind je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Meerssen.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Meerssen biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Meerssen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Meerssen opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Stein, Beek en Eijsden-Margraten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Meerssen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Meerssen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meerssen?

Dit energie maatwerkadvies Meerssen is een concept plan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €230,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Meerssen te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Meerssen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie