Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stein

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Stein biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport vind je grondig de initiële investering en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een energieadvies met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie toont het rapport de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Stein die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-stein

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te minderen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende vakman. Professionele en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stein (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige maatwerk adviseur. Erkende energie experts kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om enkele offertes te vragen van erkende energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Stein.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur komt op locatie en inspecteert welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel toont het rapport aspecten zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stein laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Stein vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een ervaren energie expert. Het is goed om een specialist uit de regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder vind je adres-informatie van goede EPA-adviseurs die werken in de gemeente Stein. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LabelmaatHeibergweg 36171XHStein
Van de Laar ijzerwaren serviceKerkstraat 176171ECStein
Fransom energieadviesDianahof 106215RBMaastricht
Gerard Martens Holding B.V.Norbertijnenstraat 716166AHGeleen
All-Round Engineering & ConsultancyDordogne 306162KNGeleen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Stein

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stein waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand bespreken we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over zonneboilers.

Het comfort van een energiezuinige woning in Stein

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (lees meer over isolatie)€4675,00€425,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10525,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5250,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3375,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1175,00€185,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Stein is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder lees je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Stein: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice of Powerpeers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.900 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Stein laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.450 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 tot €450,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Stein. In het gedeelte hieronder tref je een lijst met populaire en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Stein!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Stein: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Stein

Alle huizen in Provincie Limburg moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder delen we actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Stein.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van wanden, ramen, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Stein hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stein tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Stein afsluiten in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Leudal, Echt-Susteren en Beek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stein.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Stein

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stein?

Dit energie maatwerkadvies Stein is een document met een plan van aanpak voor het vergroenen van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Via dit energieadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 tot €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €235,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Stein te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het complex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Stein voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie