Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Energie besparen met gevelisolatie

Een zeer populaire manier van isolatie is het isoleren van de gevel. Met name bij oudere woningen (gebouwd voor 1990) valt hier veel winst te behalen. Deze huizen zijn namelijk over het algemeen niet goed geïsoleerd bij de muren. Je kunt hier relatief eenvoudig iets aan (laten) doen. Op deze pagina vind je daarom meer informatie over de verschillende soorten gevelisolatie en de bijbehorende voordelen. Een energie deskundige in Almere, Breda of maatwerk advies in Nijmegen kan helpen met het maken van de juiste keuze.

Op welke manieren kan ik mijn gevel isoleren?

Je kunt de muren op verschillende manieren isoleren. Wat voor jou de beste manier is hangt af van het type woning, de huidige isolatiewaardes en jouw budget. Hieronder vind je  in het kort meer informatie over de belangrijkste vormen van muurisolatie:

  • De gevel isoleren vanaf te buitenkant: Dit geeft het hoogste rendement, maar is tegelijkertijd ook het meest duur
  • Spouwmuurisolatie: het isolatiemateriaal wordt rechtstreeks in de spouw gespoten. Het is een relatief goedkope manier. Controleer vooraf wel of de spouwmuur geschikt is voor isolatie. Deze mag namelijk niet vochtig zijn!
  • Binnengevelisolatie: een derde manier om de gevel te isoleren is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muur. Het geeft een hoog rendement, maar je verliest wel een klein stukje woonoppervlak.

De voordelen van het isoleren van de gevel

Milieubewust wonen
Bij duurzaam wonen pas je je woning aan, waardoor deze energiezuiniger wordt. Hiermee bespaar je geld én draag je bij aan een beter milieu. Gevelisolatie helpt bij het verwezenlijken van een milieubewuste woonwens.

Minder vocht en schimmel
Een aangenaam binnenklimaat wil iedereen. En dan graag één waar schimmel en vocht geen kans krijgen. Thermische gevelisolatie zorgt voor een goed en aangenaam binnenklimaat. Het is namelijk dampdoorlatend, waardoor vocht nog steeds naar buiten kan, terwijl de warme (of koele) lucht binnenblijft. Vochtproblemen in huis zijn verleden tijd.

Aangenaam binnenklimaat
Een comfortabel huis dat het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat heeft: ’s winters heerlijk warm en zomers verfrissend koel. De thermische gevelisolatie zorgt ervoor dat bij kou de warme lucht binnen blijft; in de zomer houdt het de warmte juist buiten. Het dalen van de energiekosten horen hier automatisch bij.

Hogere woningwaarde
Een energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van je woning of gebouw. Een hoog energielabel kan uiteindelijk duizenden euro’s voordeel met zich meebrengen en is daarmee een belangrijk verkoopargument. Met de juiste gevelisolatie kan je vrij eenvoudig een oudere woning naar een hoger energielabel helpen.

Lagere energiekosten
Bij slechte isolatie koelen de binnenwanden teveel af. Hierdoor wordt er meer energie verbruikt. Slecht voor het milieu én de portemonnee. Onnodig stoken is verleden tijd met kleine aanpassingen aan de isolatie. Je merkt het direct; aangenamer met lagere energiekosten.