Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Breda

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Breda is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en bestudeert de verschillende optie. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport check je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde woningaanpassingen. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per keuze vind je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Breda die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-breda

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verminderen. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze persoon loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Breda (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geef je inzicht in diverse energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale adviseur. Geschikte adviesbureaus kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om 2 of 3 offertes aan te vragen van gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Breda.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs loopt door de woning en stelt vast welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen check je onderwerpen zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Breda laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Breda vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele energieadviseur. Het is slim om een energieadviseur uit de omgeving te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand check je adres-informatie van goede energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Breda. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
WSP Nederland B.V.Tramsingel 24814ABBreda
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Breda

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Breda die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder behandelen we de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over zonnestroom opwekken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Breda

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2245,00€180,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6160,00€925,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5035,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3045,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€31,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €600,00€39,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Breda is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder behandelen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Breda: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall of Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Oxxio. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.100 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Breda bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.250 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €170,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Breda. In het gedeelte hieronder delen we daarom een schema met impactvolle en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Breda!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Breda: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur bekijk het huis en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Breda

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand lees je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Breda.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, wanden, vloer, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Breda hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Breda kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Breda opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Rucphen, Halderberge en Etten-Leur).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Breda.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Breda

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Breda?

Het energie maatwerkadvies Breda is een advies met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €220,00 tot €345,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Breda te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Breda voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie