Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Halderberge

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Halderberge is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en analyseert wat de opties zijn. Het rapport stelt bloot welke opties passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de bekende investeringskeuzes. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel lees je de investering, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Halderberge die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-halderberge

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minderen. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze vakman neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde energieadviseur. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Halderberge (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Deskundige energie specialisten zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om enkele offertes te verkrijgen van onafhankelijke energieadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal krijg je een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Halderberge.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en rekent uit welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop verkrijg je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de minimale prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Halderberge laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Halderberge vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel delen we adres-informatie van professionele adviesbureaus die werken in de gemeente Halderberge. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Halderberge

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Halderberge waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand bespreken we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen kopen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Halderberge

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (meer over woningisolatie)€2135,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5280,00€1005,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5465,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2970,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€57,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,15€6,05 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Halderberge is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen wij meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Halderberge: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Engie, GreenChoice, Essent of Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.950 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Halderberge bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.600 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €215,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Halderberge. Bijgaand check je een schema met relevante en laag geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Halderberge!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Halderberge: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Halderberge

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bieden we nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Halderberge.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van gevel, dak, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Halderberge heeft mogelijk verschillende regionale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Halderberge kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Halderberge opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Tholen, Roosendaal en Moerdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Halderberge.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Halderberge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Halderberge?

Een energie maatwerkadvies Halderberge is een plan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport onderschrijft per maatregel het budget en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 t/m €335,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €245,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Halderberge te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het gebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Halderberge voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie