Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudenbosch

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Oudenbosch kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen beschrijven ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de diverse energiebesparende maatregelen. Het maatwerkrapport is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per optie vind je een kostenbegroting de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oudenbosch die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudenbosch

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke expert. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudenbosch (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geef je inzicht in diverse vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, buitenmuurisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie-specialist. Betrouwbare EPA-adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Oudenbosch.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens verkrijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel delen ze randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudenbosch laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oudenbosch vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Halderberge. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Oudenbosch

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudenbosch die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids delen we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over tochtstrips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Oudenbosch

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3625,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6835,00€1085,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5255,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2915,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€360,00€46,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €440,00€40,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Oudenbosch is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder check je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oudenbosch: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall of Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Oudenbosch laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Het boilersysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.350 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 t/m €450,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Oudenbosch. Onderstaand kan je aan de slag met een overzicht met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Oudenbosch!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Oudenbosch: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oudenbosch

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje verstrekken we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Oudenbosch.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Halderberge biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Halderberge vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Oudenbosch bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Wouwse Plantage, Zegge en Heerle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Halderberge.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Oudenbosch

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudenbosch?

Het energie maatwerkadvies Oudenbosch is een plan met verschillende opties voor de verduurzaming van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €175,00 tot wel €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudenbosch te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oudenbosch voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie