Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heerle

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Heerle geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het plan laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies doorzoek je nauwkeurig de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Heerle die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heerle

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verkleinen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige specialist. Deskundige en objectieve energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heerle (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van EPS-isolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele maatwerk adviseur. De juiste specialisten kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om minimaal 2 offertes op te zoeken van betrouwbare bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een advies met maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Heerle.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur bezoekt je aan huis en checkt welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Heerle laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Heerle vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke adviseur. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit de buurt te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel delen we adres details van erkende vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Roosendaal. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Heerle

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heerle die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand delen wij de meest interessante maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over waterbesparende douchekop.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Heerle

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1900,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5305,00€685,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5505,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3180,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€460,00€36,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1300,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Heerle is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder check je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heerle: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Engie, Essent of Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.100 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Heerle bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.100 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €190,00 – €475,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Heerle. In het gedeelte hieronder check je een lijstje met populaire en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Heerle!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Heerle: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het plan vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Heerle

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder delen we handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Heerle.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, ramen, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Roosendaal hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Roosendaal zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Heerle aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Wouw, Moerstraten en Nispen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Roosendaal.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Heerle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heerle?

Een energie maatwerkadvies Heerle is een plan met suggesties voor de vergroening van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de investering en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Heerle te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Heerle voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie