Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Moerstraten

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Moerstraten biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieplan delen ze gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Moerstraten die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-moerstraten

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te beperken. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Moerstraten (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan helpt je op weg met alle maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Geschikte specialisten kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om diverse offertes op te vragen van objectieve specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een overzicht van maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Moerstraten.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan krijg je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je eigenschappen zoals de minimale prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Moerstraten laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Moerstraten vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke specialist. Het is wijs om een energieadviseur uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder delen we contactgegevens van erkende adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Roosendaal. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Moerstraten

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Moerstraten die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder check je goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over radiatorfolie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Moerstraten

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3510,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11725,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4995,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3345,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€35,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1200,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Moerstraten is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand tref je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Moerstraten: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Engie of Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.350 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Moerstraten laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.700 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €375,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Moerstraten. In dit blokje delen wij een aantal impactvolle en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Moerstraten!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Moerstraten: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het concept plan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Moerstraten

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand verstrekken we bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Moerstraten.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan gevel, (spouw)muur, dak, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Roosendaal heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Roosendaal zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Moerstraten afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Nispen, Oudenbosch en Wouwse Plantage).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Roosendaal.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Moerstraten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Moerstraten?

Dit energie maatwerkadvies Moerstraten is een advies met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document bespreekt per maatregel de geschatte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 – €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €280,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Moerstraten aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Moerstraten voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie