Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wouwse Plantage

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Wouwse Plantage is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies vind je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energierapport met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp vind je de kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wouwse Plantage die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wouwse-plantage

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minderen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende energie-expert. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wouwse Plantage (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies bevat een weergaven van bruikbare maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare adviseur. De juiste maatwerkadviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om verschillende offertes te zoeken van onafhankelijke adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Wouwse Plantage.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen passen bij de woning. Kort hierop krijg je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel vind je informatie zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wouwse Plantage laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Wouwse Plantage vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is verstandig om een maatwerkadviseur uit de regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we namen en adressen van kwalitatieve energie adviseurs die werken in de gemeente Roosendaal. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wouwse Plantage

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wouwse Plantage waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand delen we de meest geschikte maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over woning ventilatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Wouwse Plantage

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3455,00€385,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4915,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4855,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2960,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€475,00€24,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €510,00€40,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Wouwse Plantage is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder check je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Wouwse Plantage: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Essent, Engie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Wouwse Plantage laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.100 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 t/m €325,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Wouwse Plantage. In het gedeelte hieronder doorzoek je een schema met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Wouwse Plantage!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Wouwse Plantage: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wouwse Plantage

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje tref je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Wouwse Plantage.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van vloer, ramen, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Roosendaal heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Roosendaal kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Wouwse Plantage aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Schijf, Heerle en Wouw).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Roosendaal.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Wouwse Plantage

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wouwse Plantage?

Een energie maatwerkadvies Wouwse Plantage is een rapport met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel de geraamde kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €215,00 t/m €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €245,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Wouwse Plantage aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wouwse Plantage voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie