Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schijf

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Schijf biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en analyseert wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan beschrijven ze nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schijf die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schijf

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren adviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schijf (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan helpt je op weg met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. Objectieve adviesbedrijven kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om verschillende offertes te ontvangen van gediplomeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met opties die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Schijf.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop stuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schijf laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Schijf vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele energieadviseur. Het is aan te raden om een expert uit de omgeving te benaderen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder behandelen we adresgegevens van professionele adviesbedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Rucphen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Schijf

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schijf waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder introduceren we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over zonneboiler.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Schijf

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3470,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5710,00€885,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4750,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3115,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€54,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,70€5,55 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Schijf is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder tref je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Schijf: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent en Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Schijf laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.900 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €205,00 tot €525,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Schijf. Bijgaand verstrekken we een weergave met effectieve en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Schijf!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Schijf: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Schijf

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje verstrekken we nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Schijf.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van dak, (spouw)muur, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Rucphen heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Rucphen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Schijf aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Oud-Vossemeer, Wouw en St. Willebrord).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rucphen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Schijf

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schijf?

Dit energie maatwerkadvies Schijf is een plan inclusief suggesties voor het vergroenen van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €195,00 tot en met €310,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Schijf op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Schijf voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie