Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing St. Willebrord

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies St. Willebrord geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het plan geeft inzicht in welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport onderzoek je in detail de investering en de terugverdientijd van de diverse duurzame opties. Het energieadvies is een hulpmiddel voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je het budget, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in St. Willebrord die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-st-willebrord

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in St. Willebrord (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geef je inzicht in bruikbare vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige energie-expert. Gediplomeerde maatwerkadviesbureaus vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes aan te vragen van gecertificeerde adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je tot een weergave met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in St. Willebrord.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur loopt door de woning en rekent uit welke maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in St. Willebrord laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur St. Willebrord vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende specialist. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder check je contactgegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Rucphen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving St. Willebrord

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in St. Willebrord waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids introduceren we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over hybride warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in St. Willebrord

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1790,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4560,00€1005,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4925,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3175,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€455,00€53,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1275,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in St. Willebrord is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte vind je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp St. Willebrord: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Budget Energie, Vattenfall & Vandebron, Delta, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.500 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in St. Willebrord laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Het systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.000 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in St. Willebrord. In de box hieronder kan je aan de slag met een weergave met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in St. Willebrord!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel St. Willebrord: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in St. Willebrord

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder bieden we praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in St. Willebrord.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan wanden, vloer, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Rucphen heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rucphen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening St. Willebrord gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Stavenisse, Sprundel en Sint-Annaland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rucphen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in St. Willebrord

Wat is maatwerkadvies energiebesparing St. Willebrord?

Een energie maatwerkadvies St. Willebrord is een rapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met het budget en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €215,00 t/m €315,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €240,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in St. Willebrord aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in St. Willebrord voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie