Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stavenisse

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Stavenisse is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en bekijkt de diverse opties. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het energieadvies tref je grondig de kosten en baten van de populaire maatregelen. Het energierapport is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een verslag met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per keuze vind je de geraamde kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Stavenisse die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-stavenisse

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te beperken. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze vakman neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stavenisse (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport helpt je op weg met uiteenlopende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve maatwerk adviseur. Professionele experts kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om meerdere offertes te verkrijgen van objectieve vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Stavenisse.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en analyseert welke groene maatregelen doelgericht zijn. Vervolgens stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je kenmerken zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stavenisse laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woning?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Stavenisse vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende energie expert. Het is verstandig om een energie-specialist uit de buurt te selecteren. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we adres details van professionele vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Tholen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hage energielabelsBurgemeester van Oeverenstraat 14693EBPoortvliet
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Stavenisse

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stavenisse die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de meest interessante maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over lucht-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Stavenisse

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (lees meer over isolatie)€1450,00€205,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4405,00€575,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5495,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3135,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€55,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €545,00€40,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Stavenisse is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte ontdek je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Stavenisse: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie en Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Stavenisse laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.500 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 tot €425,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Stavenisse. Bijgaand kan je aan de slag met een aantal impactvolle en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Stavenisse!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Stavenisse: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Stavenisse

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder delen wij bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Stavenisse.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan dak, gevel, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Tholen biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tholen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Stavenisse afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Poortvliet, Sint-Annaland en Scherpenisse).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tholen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Stavenisse

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stavenisse?

Dit energie maatwerkadvies Stavenisse is een plan met suggesties voor de verduurzaming van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document biedt per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €205,00 t/m €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Stavenisse te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Stavenisse voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie