Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint-Annaland

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Sint-Annaland is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een advies met alle investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Sint-Annaland die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-annaland

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve specialist. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint-Annaland (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geef je inzicht in innovatieve energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerkadviseur. Professionele adviseurs zijn te vinden op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om verschillende offertes aan te vragen van neutrale maatwerkadviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een overzicht van groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sint-Annaland.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur neemt de woning op en analyseert welke investeringen passen bij de woning. Binnen een paar dagen stuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de geschatte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint-Annaland laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Sint-Annaland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Het is aan te raden om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder tref je adres details van kwalitatieve maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Tholen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hage energielabelsBurgemeester van Oeverenstraat 14693EBPoortvliet
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Sint-Annaland

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint-Annaland waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder kan je aan de slag met de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over water-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Sint-Annaland

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2055,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4815,00€1020,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4995,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2895,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€500,00€43,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €24,50€28,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Sint-Annaland is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder behandelen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Sint-Annaland: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice of Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Sint-Annaland laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.600 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €180,00 – €525,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Sint-Annaland. Hieronder vind je een lijst met belangrijke en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Sint-Annaland!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Sint-Annaland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur bekijk het huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Sint-Annaland

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bieden we up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Sint-Annaland.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van ramen, gevel, dak, vloer, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tholen heeft mogelijk verschillende regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tholen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Sint-Annaland aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Scherpenisse, Oud-Vossemeer en Sint-Maartensdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tholen.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Sint-Annaland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint-Annaland?

Het energie maatwerkadvies Sint-Annaland is een rapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Middels dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 tot en met €300,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €260,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Sint-Annaland te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Sint-Annaland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie