Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint-Maartensdijk

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Sint-Maartensdijk biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan toont aan welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport vind je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een verduurzamingsrapport met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Sint-Maartensdijk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-maartensdijk

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te minderen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome energiedeskundige. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint-Maartensdijk (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geef je inzicht in alle duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, isolatie van buitenmuren met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energie-expert. Ervaren maatwerkadviseurs kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om diverse offertes te vragen van objectieve adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sint-Maartensdijk.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist bezoekt je aan huis en stelt vast welke groene maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop ontvang je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint-Maartensdijk laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Sint-Maartensdijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale energie expert. Het is verstandig om een expert uit de regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder check je namen en adressen van professionele energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Tholen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hage energielabelsBurgemeester van Oeverenstraat 14693EBPoortvliet
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Sint-Maartensdijk

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint-Maartensdijk met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder behandelen we de beste maatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Sint-Maartensdijk

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3525,00€385,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12125,00€695,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4530,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3175,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€445,00€35,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,05€6,55 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Sint-Maartensdijk is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sint-Maartensdijk: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie en Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Sint-Maartensdijk aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.550 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €245,00 tot €375,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Sint-Maartensdijk. In het gedeelte hieronder tref je een overzicht met effectieve en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Sint-Maartensdijk!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Sint-Maartensdijk: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Sint-Maartensdijk

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand check je handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Sint-Maartensdijk.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, gevel, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tholen biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tholen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Sint-Maartensdijk bekijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Nieuw-Vossemeer, Stavenisse en Poortvliet).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tholen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Sint-Maartensdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint-Maartensdijk?

Het energie maatwerkadvies Sint-Maartensdijk is een rapport met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €230,00 tot €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Sint-Maartensdijk op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het complex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Sint-Maartensdijk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie leidt tot lagere lasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie