Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Poortvliet

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Poortvliet kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en analyseert wat er mogelijk is. Het energieplan toont aan welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport check je heel specifiek de kosten en baten van de populaire duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel lees je het budget, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Poortvliet die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-poortvliet

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minderen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: De maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke expert. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Poortvliet (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het verbeteren van spouwmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus check je op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om diverse offertes te verkrijgen van gediplomeerde energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Poortvliet.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en checkt welke opties doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Poortvliet laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je pand?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Poortvliet vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende energie expert. Het is verstandig om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je namen en adressen van erkende vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Tholen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Hage energielabelsBurgemeester van Oeverenstraat 14693EBPoortvliet
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Poortvliet

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Poortvliet waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder behandelen we goede maatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Poortvliet

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (meer over woningisolatie)€3380,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4935,00€985,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4555,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3175,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€350,00€44,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €21,50€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Poortvliet is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder behandelen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Poortvliet: betaalbaar en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice en Oxxio, Vandebron, Delta, Powerpeers, United Consumers. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Poortvliet laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.500 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Poortvliet. Hieronder kan je aan de slag met een lijstje met populaire en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Poortvliet!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Poortvliet: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Poortvliet

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Poortvliet.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, wanden, ramen, vloer, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tholen biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tholen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Poortvliet opvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Dinteloord, Scherpenisse en Sint Philipsland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tholen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Poortvliet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Poortvliet?

Een energie maatwerkadvies Poortvliet is een rapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan behandelt per maatregel een kostenbegroting en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Via dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €230,00 tot ongeveer €340,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €245,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Poortvliet te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Poortvliet voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie