Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint Philipsland

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Sint Philipsland is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en verkent waar de kansen liggen. Het energieplan is concreet en vertelt welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke investeringskeuzes. Het energieplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp vind je de verwachte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sint Philipsland die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-philipsland

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te beperken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve specialist. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint Philipsland (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport biedt een lijst met alle energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele energie-expert. De juiste energie experts zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om enkele offertes te ontvangen van objectieve EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met opties die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Sint Philipsland.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs komt langs en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport details zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint Philipsland laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Sint Philipsland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we adres-informatie van mogelijke adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Tholen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Sint Philipsland

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint Philipsland met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder beschrijven we de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonnepanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Sint Philipsland

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (meer over woningisolatie)€2080,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4645,00€780,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5020,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3245,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€390,00€44,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €460,00€38,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Sint Philipsland is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder vind je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sint Philipsland: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Essent en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.700 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Sint Philipsland bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.800 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 – €400,00 per element.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Sint Philipsland. In de box hieronder delen we daarom een schema met krachtige en interessant geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Sint Philipsland!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Sint Philipsland: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Sint Philipsland

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand lees je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Sint Philipsland.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, dak, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Tholen biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tholen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Sint Philipsland afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Halsteren, Nieuw-Vossemeer en Lepelstraat).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tholen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Sint Philipsland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint Philipsland?

Een energie maatwerkadvies Sint Philipsland is een advies met suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot wel €285,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Sint Philipsland te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het complex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Sint Philipsland voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie