Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tholen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Tholen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en test wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies bekijk je uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de populaire duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Tholen die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tholen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tholen (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan biedt een lijst met diverse verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Betrouwbare adviesbureaus zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om enkele offertes te zoeken van deskundige adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een overzicht van potentiële maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Tholen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt langs en checkt welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Tholen laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Tholen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde specialist. Het is wijs om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder verstrekken we adresgegevens van mogelijk beschikbare vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Tholen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Hage energielabelsBurgemeester van Oeverenstraat 14693EBPoortvliet
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Tholen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tholen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder vind je de meest interessante maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over HR+++ glas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Tholen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1705,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4345,00€1040,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5155,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3055,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€470,00€33,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €17,75€31,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Tholen is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder bekijk je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Tholen: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Engie, Budget Energie & Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Tholen laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.850 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 tot €550,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Tholen. In de box hieronder tref je een schema met handige en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Tholen!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Tholen: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Tholen

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje delen we bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Tholen.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan dak, gevel, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tholen biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tholen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Tholen afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tholen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Tholen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tholen?

Het energie maatwerkadvies Tholen is een energieplan met verschillende opties voor de vergroening van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport geeft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met huistype, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 tot ongeveer €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €230,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Tholen aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het bureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Tholen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie