Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bergen op Zoom

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Bergen op Zoom is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en analyseert de verschillende optie. Het energieplan geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies tref je in detail de kosten en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel vind je de verwachte kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Bergen op Zoom die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bergen-op-zoom

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde energieadviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bergen op Zoom (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energie-expert. Erkende vakmensen kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is slim om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een weergave met groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Bergen op Zoom.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke groene maatregelen gunstig zijn. Vervolgens verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bergen op Zoom laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Bergen op Zoom vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is aan te bevelen om een energieadviseur rondom je woonplaats te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je naam + adresgegevens van erkende energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Bergen op Zoom. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Bergen op Zoom

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bergen op Zoom met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder noemen we de gunstigste maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over dak isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Bergen op Zoom

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3370,00€455,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10600,00€615,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5005,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3065,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€455,00€57,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €25,00€31,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Bergen op Zoom is een minimale vereiste. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder verstrekken we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bergen op Zoom: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, Essent, GreenChoice en Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.200 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Bergen op Zoom kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.750 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €180,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Bergen op Zoom. Onderstaand tref je een aantal belangrijke en voordelige verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Bergen op Zoom!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Bergen op Zoom: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Bergen op Zoom

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder tref je handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Bergen op Zoom.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van ramen, gevel, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Bergen op Zoom hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen op Zoom tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Bergen op Zoom afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Sluis, Terneuzen en Woensdrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen op Zoom.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Bergen op Zoom

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bergen op Zoom?

Dit energie maatwerkadvies Bergen op Zoom is een concept plan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan geeft per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 – €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Bergen op Zoom te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bergen op Zoom voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie