Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sluis

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Sluis is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieadvies vind je uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een maatwerkrapport met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per keuze krijg je inzicht in de kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Sluis die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sluis

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een lijst met maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve expert. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sluis (februari 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geeft een overzicht met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van de buitengevel of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gecertificeerde experts zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van neutrale maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een advies met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sluis.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert komt bij je thuis en calculeert welke potentiële maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Sluis laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Sluis vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare vakman. Het is aan te bevelen om een specialist nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder lees je contactgegevens van betrouwbare adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Sluis. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Sluis

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sluis die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder check je de beste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Sluis

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3645,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6155,00€880,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4690,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3210,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€59,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1050,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Sluis is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte noemen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Sluis: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie, GreenChoice & Oxxio, Delta, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.500 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Sluis laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €155,00 t/m €425,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Sluis. In dit blokje tref je een schema met relevante en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Sluis!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Sluis: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Sluis

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen we praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Sluis.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, gevel, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sluis heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Sluis opvragen in februari 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Borsele, Goes en Terneuzen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Sluis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sluis?

Dit energie maatwerkadvies Sluis is een rapport met concrete maatregelen voor het vergroenen van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot wel €325,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Sluis te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Sluis voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie