Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Goes

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Goes is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Het onderzoek geeft inzicht in welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan bekijk je heel specifiek de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het energierapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een verslag met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de verwachte kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Goes die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-goes

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze vakman check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energiecoach / deskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Goes (februari 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van voorzetwanden en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige energie-expert. Ervaren maatwerkadviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een overzicht van investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Goes.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en onderbouwt welke opties aan te bevelen zijn. Kort daarop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Goes laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Goes vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is goed om een expert uit jouw eigen regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel behandelen we gegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Goes. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Goes

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Goes die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder check je de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over LED-lampen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Goes

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (meer over woningisolatie)€1420,00€295,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6140,00€995,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4585,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3390,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1150,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Goes is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Goes: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Eneco, Vattenfall & Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.650 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Goes kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €4.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €175,00 – €400,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Goes. In de box hieronder kan je aan de slag met een aantal relevante en goedkope vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Goes!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Goes: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur komt je huis en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Goes

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje delen wij handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Goes.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van (spouw)muur, vloer, wanden, ramen, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Goes biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goes vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Goes vergelijken in februari 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Reimerswaal, Kapelle en Noord-Beveland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goes.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Goes

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Goes?

Een energie maatwerkadvies Goes is een document met suggesties voor de vergroening van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot ongeveer €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Goes te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Goes voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie