Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Reimerswaal

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Reimerswaal is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en deelt wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies toont aan welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies onderzoek je in detail de investering en de terugverdientijd van de mogelijke woningaanpassingen. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een advies met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de geraamde kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Reimerswaal die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-reimerswaal

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te reduceren In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Reimerswaal (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document geeft een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde adviesbureaus zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om meerdere offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een overzicht van maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Reimerswaal.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Reimerswaal laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Reimerswaal vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een professionele specialist. Het is goed om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Reimerswaal. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Reimerswaal

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Reimerswaal die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids vind je de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over zuinige douchekoppen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Reimerswaal

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3415,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6065,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4555,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2925,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€37,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,70€7,30 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Reimerswaal is een minimale vereiste. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder tref je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Reimerswaal: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Essent & Powerpeers, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €4.900 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Reimerswaal bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.500 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 tot €475,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Reimerswaal. Onderstaand tref je een overzicht met praktische en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Reimerswaal!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Reimerswaal: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Reimerswaal

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand doorzoek je praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Reimerswaal.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan ramen, dak, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Reimerswaal heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Reimerswaal tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Reimerswaal vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Middelburg, Veere en Kapelle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reimerswaal.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Reimerswaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Reimerswaal?

Een energie maatwerkadvies Reimerswaal is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 t/m €325,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €270,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Reimerswaal te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Reimerswaal voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie