Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Krabbendijke

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Krabbendijke is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan laat jouw zien welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport bekijk je heel specifiek de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Krabbendijke die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-krabbendijke

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verkleinen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Krabbendijke (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geeft een schema met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. De juiste adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om diverse offertes aan te vragen van onafhankelijke specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Krabbendijke.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en beschrijft welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen lees je kenmerken zoals de kosten, het rendement en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Krabbendijke laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Krabbendijke vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve specialist. Het is slim om een adviseur uit de omgeving te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Reimerswaal. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Krabbendijke

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Krabbendijke met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids check je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over HR+++ glas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Krabbendijke

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€1390,00€380,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11425,00€755,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4770,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2960,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€340,00€24,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €22,50€31,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Krabbendijke is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand behandelen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Krabbendijke: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall en Vandebron, Oxxio, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Krabbendijke laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.550 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 – €325,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Krabbendijke. Onderstaand delen we daarom een overzicht met doelgerichte en voordelige vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Krabbendijke!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Krabbendijke: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Krabbendijke

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand kan je aan de slag met handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Krabbendijke.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van ramen, vloer, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Reimerswaal biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Reimerswaal vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Krabbendijke aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ritthem, Waarde en Yerseke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reimerswaal.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Krabbendijke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Krabbendijke?

Het energie maatwerkadvies Krabbendijke is een rapport met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €175,00 tot ongeveer €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Krabbendijke te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Krabbendijke voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie