Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Yerseke

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Yerseke kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en bestudeert de diverse opties. Het energierapport geeft inzicht in welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport bieden ze uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het rapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Yerseke die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-yerseke

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde energieadviseur. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Yerseke (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare maatwerkadviseur. Ervaren maatwerkadviesbureaus vind je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om verschillende offertes op te vragen van gecertificeerde EPA-adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Yerseke.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en rekent uit welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel noteren ze onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Yerseke laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Yerseke vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een ervaren vakman. Het is verstandig om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder verstrekken we adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Reimerswaal. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Yerseke

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Yerseke waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids delen wij de beste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over gevel isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Yerseke

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2280,00€180,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11975,00€670,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5060,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3115,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€360,00€55,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1150,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Yerseke is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Yerseke: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice of Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.650 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Yerseke laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.900 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 – €525,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Yerseke. Bijgaand vind je daarom een lijst met handige en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Yerseke!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Yerseke: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het rapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Yerseke

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand lees je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Yerseke.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van vloer, wanden, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Reimerswaal biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Reimerswaal zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Yerseke opvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Zoutelande, Rilland en Oost-Souburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reimerswaal.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Yerseke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Yerseke?

Het energie maatwerkadvies Yerseke is een adviesplan met een plan van aanpak voor het vergroenen van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel het budget en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 t/m €310,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Yerseke te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Yerseke voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie