Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zoutelande

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zoutelande is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en omschrijft wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies onderschrijven ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is geschikt voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je een kostenbegroting het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Zoutelande die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zoutelande

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verlagen. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zoutelande (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan bevat een weergaven van bruikbare vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie-specialist. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om meerdere offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een weergave met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zoutelande.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur komt bij je thuis en analyseert welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zoutelande laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Zoutelande vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energieadviseur. Het is verstandig om een energie-specialist uit de regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel check je adres details van kwalitatieve energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Veere. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zoutelande

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zoutelande waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids delen wij de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over woning isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zoutelande

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1800,00€440,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11175,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4645,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3275,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€370,00€20,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €19,50€28,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Zoutelande is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte bekijk je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zoutelande: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall en Powerpeers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Zoutelande kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.100 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 t/m €375,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Zoutelande. Hieronder vind je daarom een weergave met belangrijke en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zoutelande!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Zoutelande: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zoutelande

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje check je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zoutelande.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan vloer, (spouw)muur, wanden, gevel, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Veere hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Zoutelande bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Meliskerke, Oost-Souburg en Koudekerke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Zoutelande

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zoutelande?

Dit energie maatwerkadvies Zoutelande is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €200,00 tot €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Zoutelande te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het complex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zoutelande voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie