Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meliskerke

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Meliskerke geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport bieden ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderwerp check je het kostenplaatje, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Meliskerke die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-meliskerke

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke adviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meliskerke (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document bevat een weergaven van innovatieve energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Gediplomeerde energieadviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is slim om minimaal 2 offertes aan te vragen van gediplomeerde adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Meliskerke.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en checkt welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Meliskerke laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Meliskerke vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is raadzaam om een energie expert uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder lees je adres details van mogelijk beschikbare adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Veere. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Meliskerke

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meliskerke die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand noemen we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over LED-lampen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Meliskerke

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (meer over woningisolatie)€3415,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4400,00€980,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4910,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3320,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€325,00€46,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,75€29,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Meliskerke is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder check je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Meliskerke: betaalbaar en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Meliskerke kopen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.600 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €180,00 t/m €500,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Meliskerke. In het gedeelte hieronder doorzoek je een schema met krachtige en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Meliskerke!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Meliskerke: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Meliskerke

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder bespreken we up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Meliskerke.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van gevel, (spouw)muur, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Veere biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Meliskerke afsluiten in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Westkapelle, Koudekerke en Aagtekerke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Meliskerke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meliskerke?

Een energie maatwerkadvies Meliskerke is een plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 t/m €285,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Meliskerke te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het complex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Meliskerke voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie