Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westkapelle

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Westkapelle is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt de diverse opties. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies beschrijven ze uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsopties. Het energieplan is bedoeld voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Westkapelle die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westkapelle

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te drukken. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energiedeskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westkapelle (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan bevat een weergaven van alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, gevelisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve adviseur. Deskundige energie adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te vragen van professionele energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Westkapelle.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en stelt vast welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen verkrijg je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze details zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Westkapelle laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Westkapelle vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een deskundige specialist. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we namen en adressen van kwalitatieve maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Veere. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Westkapelle

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westkapelle die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids behandelen we de belangrijkste maatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over zuinige douchekoppen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Westkapelle

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1990,00€120,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10900,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5375,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3150,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€370,00€60,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €425,00€41,50 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Westkapelle is een hele goede keuze. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Westkapelle: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Vattenfall, Budget Energie, Essent & Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.550 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Westkapelle laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.600 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 tot €550,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Westkapelle. In dit blokje lees je een schema met belangrijke en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Westkapelle!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Westkapelle: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Westkapelle

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder tref je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Westkapelle.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, wanden, dak, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Veere heeft mogelijk verschillende lokale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Westkapelle vergelijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Vrouwenpolder, Aagtekerke en Oostkapelle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Westkapelle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westkapelle?

Een energie maatwerkadvies Westkapelle is een concept plan met concrete maatregelen voor het vergroenen van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies behandelt per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke opties de meeste besparing opleveren. Middels dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €245,00 tot €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Westkapelle te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Westkapelle voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie