Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vrouwenpolder

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Vrouwenpolder is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en deelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het verduurzamingsrapport vind je overzichtelijk de kosten en het rendement van de mogelijke investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Vrouwenpolder die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vrouwenpolder

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vrouwenpolder (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energieadviseur. Ervaren energie adviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om verschillende offertes te ontvangen van erkende specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Vrouwenpolder.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en berekent welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel toont het rapport kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Vrouwenpolder laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Vrouwenpolder vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is beter om een adviesbureau uit de buurt te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel lees je adres-informatie van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Veere. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Vrouwenpolder

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vrouwenpolder die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder kan je aan de slag met de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over tochtstrips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Vrouwenpolder

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1990,00€150,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10700,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4705,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3220,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€24,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1350,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Vrouwenpolder is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder lees je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vrouwenpolder: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Vattenfall, Budget Energie en Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.300 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Vrouwenpolder aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.600 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 tot €525,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Vrouwenpolder. Hieronder vind je daarom een lijstje met doelgerichte en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Vrouwenpolder!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Vrouwenpolder: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Vrouwenpolder

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder vind je up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Vrouwenpolder.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van dak, wanden, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Veere hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Vrouwenpolder aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Arnemuiden, Oostkapelle en Gapinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Vrouwenpolder

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vrouwenpolder?

Het energie maatwerkadvies Vrouwenpolder is een besparingsplan met verschillende opties voor het vergroenen van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €180,00 – €295,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €265,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Vrouwenpolder op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het gebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Vrouwenpolder voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie