Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gapinge

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Gapinge geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het plan tref je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het energieplan is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een rapport met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Gapinge die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-gapinge

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verkleinen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze professional bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde adviseur. Professionele en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gapinge (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document helpt je op weg met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PIR en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Deskundige specialisten check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om verschillende offertes te ontvangen van objectieve adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Gapinge.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en calculeert welke duurzame investeringen gunstig zijn. Binnen een paar dagen krijg je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen lees je randzaken zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gapinge laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Gapinge vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een professionele vakman. Het is goed om een specialist uit de regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder lees je gegevens van erkende vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Veere. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Gapinge

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gapinge waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids delen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over waterbesparende douchekop.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Gapinge

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1645,00€250,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4350,00€840,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4845,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3130,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€45,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,00€5,60 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Gapinge is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand tref je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gapinge: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Essent & Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.550 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Gapinge laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) is er al voor €3.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €175,00 – €350,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Gapinge. Onderstaand kan je aan de slag met een aantal effectieve en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Gapinge!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Gapinge: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Gapinge

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder delen we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Gapinge.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Veere hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Gapinge gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Burgh-Haamstede, Serooskerke en Nieuw- en Sint Joosland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Gapinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gapinge?

Het energie maatwerkadvies Gapinge is een energieplan inclusief suggesties voor de verduurzaming van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan biedt per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €245,00 tot en met €320,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Gapinge te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het complex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Gapinge voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie