Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Serooskerke

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Serooskerke is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en beoordeelt wat er mogelijk is. Het onderzoek stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke investeringsopties. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je meer info vinden over de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Serooskerke die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-serooskerke

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Serooskerke (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende maatwerk adviseur. Objectieve energie adviseurs zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om 2 of 3 offertes te zoeken van onafhankelijke energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Serooskerke.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau komt thuis langs en checkt welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop ontvang je een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel vind je bijzonderheden als de verwachte prijzen, de besparing en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Serooskerke laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Serooskerke vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende energie specialist. Het is verstandig om een specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van erkende energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Schouwen-Duiveland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Serooskerke

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Serooskerke waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder bespreken we goede vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over radiatorfolie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Serooskerke

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1790,00€130,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10650,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4810,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2960,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€22,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Serooskerke is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte noemen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Serooskerke: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, GreenChoice & United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Serooskerke kopen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is er al voor €3.400 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €160,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Serooskerke. In de box hieronder lees je een lijstje met populaire en laag geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Serooskerke!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Serooskerke: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Serooskerke

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand verstrekken we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Serooskerke.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van wanden, ramen, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Serooskerke vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nieuw- en Sint Joosland, Vrouwenpolder en Arnemuiden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Serooskerke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Serooskerke?

Dit energie maatwerkadvies Serooskerke is een besparingsplan inclusief suggesties voor het vergroenen van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 tot en met €325,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Serooskerke op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Serooskerke voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie