Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schouwen-Duiveland

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Schouwen-Duiveland biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport laat jouw zien welke opties passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport bekijk je overzichtelijk de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Schouwen-Duiveland die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schouwen-duiveland

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te beperken. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze expert bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schouwen-Duiveland (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geef je inzicht in innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale energie-expert. De juiste bedrijven kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om verschillende offertes te vragen van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een schema met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Schouwen-Duiveland.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verstuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel vind je informatie zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Schouwen-Duiveland laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Schouwen-Duiveland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde energieadviseur. Het is goed om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder check je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Schouwen-Duiveland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Schouwen-Duiveland

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schouwen-Duiveland met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder delen we de gunstigste maatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over radiatorfolie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Schouwen-Duiveland

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1055,00€330,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10900,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4955,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3400,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€31,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,55€7,75 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Schouwen-Duiveland is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Schouwen-Duiveland: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Budget Energie en United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Schouwen-Duiveland laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.700 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €240,00 t/m €550,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Schouwen-Duiveland. Onderstaand tref je een lijst met impactvolle en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Schouwen-Duiveland!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Schouwen-Duiveland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Schouwen-Duiveland

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder verstrekken we nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Schouwen-Duiveland.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, vloer, dak, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Schouwen-Duiveland bekijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Gorinchem, Giessenlanden en Middelburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Schouwen-Duiveland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schouwen-Duiveland?

Dit energie maatwerkadvies Schouwen-Duiveland is een plan met suggesties voor het verduurzamen van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan biedt per maatregel de investering en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €175,00 t/m €295,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €265,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Schouwen-Duiveland op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Schouwen-Duiveland voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie