Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Giessenlanden

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Giessenlanden biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en analyseert waar de kansen liggen. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport beschrijven ze grondig de kosten en baten van de potentiële duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is relevant voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een energieadvies met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze lees je een kostenbegroting de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Giessenlanden die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-giessenlanden

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verkleinen. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale expert. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Giessenlanden (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van muurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende energie-expert. Gediplomeerde specialisten kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes aan te vragen van gecertificeerde vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met werkzaamheden die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Giessenlanden.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop mailt hij een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je bijzonderheden als het kostenplaatje, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Giessenlanden laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Giessenlanden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een adviseur uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder lees je gegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Giessenlanden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Giessenlanden

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Giessenlanden waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder bespreken we de meest geschikte maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over woning ventilatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Giessenlanden

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (lees meer over isolatie)€4225,00€405,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11575,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5165,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3050,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€445,00€52,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €400,00€49,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Giessenlanden is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder lees je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Giessenlanden: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco en Vandebron, Delta, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €5.400 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Giessenlanden laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. De zonneboiler levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 – €375,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Giessenlanden. Hieronder doorzoek je een weergave met doelgerichte en goedkope duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Giessenlanden!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Giessenlanden: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Giessenlanden

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand bieden we bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Giessenlanden.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van wanden, gevel, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Giessenlanden hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Giessenlanden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Giessenlanden afsluiten in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Vijfheerenlanden, West Betuwe en Altena).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Giessenlanden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Giessenlanden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Giessenlanden?

Dit energie maatwerkadvies Giessenlanden is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel het budget en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €220,00 t/m €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Giessenlanden te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Giessenlanden voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie